Björn Gunnarsson

IMG_5290b

Helgens 51-års race blev en lyckad tillställning med till största delen vackert väder och mycket publik. Vi hade ju bara en hoj att hålla reda på i teamet den här helgen, vilket var Tomas Sandströms och MC-Collections Ducati TT1:a i F2-klassen för hojar tillverkade mellan 1980-87.

I Classic road racing är det många klasser som delar på bantiden vilket betyder att det inte blir så värst många varv om man bara deltar i en klass. Fredagen innebar alltså två pass på ca. 15 minuter för min del och dessa användes för att återbekanta sig med hojen som jag ju fick pröva ett par pass i tävlingen på Anderstorp för någon månad sen innan en packbox i gaffeln sa upp sig under lördagsracet.

Det första passet var en fri träning men redan till det andra passet, tillika helgens första tidsträning, satte jag helgens snabbaste tid för egen del med hojen. Jag fick ett par fria varv i slutet på passet och med helt nya däck kunde jag köra till mig en andra tid på startplattan bakom omöjlige Klas Eriksson på sin snabba ESW med Yamaha 350-motor som kvalade in på fina 1:00:8. Jag fick behålla andra startposition även efter den andra tidsträningen på lördagens morgon vilket betydde att jag sprängt en kil i första led mellan Klas och norske Hans Riksfjord, även han på en Yamaha tvåtaktare.

I lördagseftermiddagens race tog jag som väntat starten då min Ducati-Twin hade betydligt mer vrid än de tvåtaktsracers som jag hade på var sin sida om mig i första led. Även om Ducatin är lätt och svänger fint så kan den dock inte mäta sig med kurvhastigheten som är möjlig att hålla med de lätta tvåtaktarna. Eftersom min Ducatimotor dessutom lämnats förhållande vis standard hade jag ett toppfartsunderläge mot Klas och det dröjde inte länge innan han passerade och försvann i fjärran, körandes snyggt och snabbt som alltid. Även Riksfjord var uppe och stötte med sin TZ 250 innan han fick bryta med motorproblem. Johnny Nordberg skuggade mig på sin FZR600 genom hela loppet men jag lyckades hålla undan på andraplatsen över mållinjen.

IMG_5640b

Söndagens race utvecklade sig likadant med mig först iväg från linjen. Riksfjord tryckte sig dock förbi i första kurvan och nere i Torparkurvan fick jag ett framhjulssläpp som jag räddade med knäpucken. Jag fick dock en dålig utgång på långrakan p.g.a. detta och både Johnny Nordberg och Klas passerade mig lätt. Därefter låg jag på fjärde plats större delen av loppet. När vi så småningom började varva den bakre delen av startfältet kunde jag knappa in på Riksfjords försprång och på näst sista varvet lyckades jag komma så nära att jag kunde hålla mig kvar i slipsteamingen bakom hans något snabbare TZ för att till sist bromsa mig förbi i ingången till nya kurvan. Tredjeplatsen var därmed bärgad bakom Klas och Johnny.

IMG_2366

Sammanfattningsvis en mycket trevlig tillställning under helgen med roliga och justa fighter på banan. Det blir alltid kul racing i Classic tack vare att maskinmaterialet som möts på banan är så varierande med olika styrkor och svagheter i olika sektioner. Dessutom många kära återseenden av BG-supportrar från när och fjärran som tittade förbi vårt depåtält under de tre dagarna för att språkas och dricka en kopp kaffe. Road racing när den är som trevligast och mest avspänd med andra ord!

På återhörande!
/Björn

P.S. Tack Fredrik Eklöf och Dan Stenberg för bilderna. D.S.