Om MC Collection

 

MC Collection är en privat samling motorcyklar inriktad på att visa motorcykeln ur ett design-, konst- och tekniskt perspektiv. Försommaren 2019 invigdes den nya utställningen på Tidö Slott. Här får alla motorcykelentusiaster på nära håll studera motorcyklar och hur de har utvecklats under mer än 100 år.

Vi betraktar motorcykeln som ett samtida konstverk och en mekanisk skulptur. Designen är konstverkens språk och uttryck som lyfter fram skönheten i linjer, form och färg, medan tekniken speglar utvecklingen i samhället. Vår samling är unik och består av hundratals motorcyklar, från 1904 till idag, varav drygt hundra ställs ut. Varje säsong kommer vi presentera något nytt ur samlingen. Initiativtagare till MC Collection är motorcykelentusiasten Christer R Christensson som tillsammans med motorcykelhistorikern Ove Johansson skapat samlingen och gjort urvalet till utställningen. Tidigare fanns MC Collection på Edsvik i Sollentuna och innan dess i Rottneros i Värmland.
Den nya utställningen i Stenstallet på Tidö Slott är ett initiativ av David von Schinkel som äger och förvaltar Sveriges mest välbevarade slott från stormaktstiden. Familjen von Schinkel har sedan 1971, då Davids far Carl-David von Schinkel öppnade upp slottet, gett allmänheten en möjlighet att ta del av det fantastiska kulturarv som än idag är en privat bostad.
MC utställningen har skapats i samarbete med formgivaren Caroline Romare samt ett team av hantverkare, textförfattare, ljussättare, dekormålare, attributmakare och inte minst mc-experter och mc-åkare.

I Stenstallet finns även museibutik och lunchkafé med smörgåsar, hembakt, kaffe, glass o kalla drycker butik. Missa inte våra slottsvisningar (se www.tidoslott.se) på ett av Sveriges bäst bevarade slott
från Stormaktstiden. Platsen bjuder på en heldag för hela familjen.

 

Christer R Christensson

Här kan du höra Christer R Christensson berätta om
MC Collections historia.

 

Säsongen 2022 samarbetar vi med M Sverige

Vi stödjer The Eezer Intiative