Björn Gunnarsson

Under veckan som gått har jag fått det efterlängtade beskedet om att jag fått starttillstånd i samtliga klasser som jag ansökt till under Isle of Man TT 2018.

Anmälningstiden gick ut den siste februari och sedan dess har samtliga förare väntat på beskedet huruvida deras ansökningar skall godtas eller förkastas. För oss som känt oss relativt säkra på en plats i kraft av tidigare goda resultat har spänningen mest handlat om vilka nummer vi ska tilldelas. Ju lägre nummer ju bättre ranking nämligen.

När jag öppnade min startbekräftelse visade det sig att arrangörsstaben inte verkar ha fäst någon större vikt vid det olycksaliga fjolåret för min del. Tvärtom har tydligen de få varv jag hann avverka innan jag blev fälld av en medtävlare och inkapaciterad för resten av tävlingarna, räckt för att förbättra min ranking från 48 till 43.

I sommarens TT kommer ni alltså att se mig med startnummer 43 på min BMW i Superbike, Superstock 1000 och Senior. Jag har med andra ord fått start i alla de tre största 1000cc-klasserna och dessa tre tävlingar kommer också att vara mitt uttalade huvudfokus.

Tyvärr fanns det emellertid inte utrymme för mig att hyra den hoj som jag tävlat med i klassen Lightweight de senaste åren och som jag blev 9:a på i TT 2016. För att få en chans att kunna vara med på banan och köra så många varv som möjligt även när de mindre klasserna tränar har jag därför ansökt om start med den Honda CBR 600 som jag körde 2014 och -15 på Isle of Man. Känns det bra och kroppen håller kommer jag därmed sålunda att kunna starta i båda Supersportracen med Hondan. Där blir mitt startnummer 36, vilket även det är fyra steg bättre än vad jag rankades senast jag körde i klassen 2016.

Verkligen glada nyheter från Isle of Man för min del den här veckan alltså! I slutet av nästa vecka bär det av till Spanien för ytterligare träningsdagar med Isle of Man-BMW:n, men först ska den här helgen ägnas åt att försöka bota den elaka förkylning som jag dragits med sedan i tisdags. Täppta bihålor och rinnande näsa finns det inte tid för nu.

På återhörande!
/Björn

P.S. För er som råkat missa det så stänger vi möjligheten att beställa årets supporter-tröja under helgen. Ni som inte hunnit med har till imorgon kväll (söndag kl 24:00) på er innan 2018 års BG T-shirt plockas bort ur sortimentet i shopen på KGB-design. Därefter skickas beställningarna till tryckeriet under kommande vecka och där behöver man ca två veckor för att utföra jobbet. Utskick kommer alltså att bli under första halvan av april enligt målsättningen. D.S.