Björn Gunnarsson

Mitt namn är Björn Gunnarsson. För några veckor sedan blev jag inbjuden att börja blogga på MC-Collections hemsida. Bakgrunden till detta är att jag tävlat i mc-sporten Road Racing sedan mitten av 90-talet. De senaste åren har jag alltmer kommit att inrikta mitt tävlande mot ön Isle of Man och världens svåraste bana som är belägen där, The Mountain Course. Varvet är 6 mil långt och innehåller i runda slängar drygt 260 kurvor. I december 2015 var jag inbjuden att hålla en publik föreläsning i MC-Collections lokaler i Sollentuna om mina erfarenheter från Isle of Man och den blev så lyckad att man från museets sida som sagt nu bett mig börja blogga för dem.

Min debuttävling på Isle of Man skedde under Manx Grand Prix 2012 men på grund av en fotskada jag ådrog mig då fick jag vänta till 2014 innan jag kunde göra ett nytt besök på ön och Manx GP. Det året gick det så bra att jag till 2015 blev inbjuden att starta i proffstävlingarna Tourist Trophy eller ”TT” som de kallas i dagligt tal. Isle of Man TT är världens äldsta, ännu pågående mc-tävling och den har körts i så gott som obruten följd sedan 1907 om man bortser från åren under världskrigen.

Just nu är jag i full färd med att ladda inför min fjärde säsong på Isle of Man. Den 23 maj lämnar jag Sverige för att förbereda mig innan tränings- och tävlingsveckorna i årets TT (28 maj-10 juni) börjar. Därför har jag just nu mycket bråda dagar och uppdateringarna och inläggen här kommer inledningsvis att gå hand i hand med dem som jag sedan några år redan gör på bl.a. facebook.

Min avsikt är dock att när jag åter är hemma från Isle of Man i mitten på juni (och när jag då förhoppningsvis har lite mer tid till förfogande), så kommer jag att skriva ett och annat inlägg här på MC-Collections sida som berör äldre, klassiska motorcyklar. Precis sådana maskiner som bl.a. MC-Collection vurmar för. Jag tävlar nämligen inte bara med moderna road racing-maskiner utan är så lyckligt lottad att jag ibland även har möjlighet att rejsa med äldre maskiner från 60- och 70-talen.

I sommar kommer jag bl.a. att tävla med dessa klassiska maskiner i Swedish TT på Anderstorp som till i år har fått EM-status, samt vid 51-års racet i Linköping som är Sveriges största publika road racing-evenemang.

Så, nu har jag äntligen tagit steget att skriva det första unika inlägget i min blogg här på MC-Collections fina hemsida. Jag har ganska mycket mer att berätta om mig själv och mina mc-erfarenheter på olika plan men det får anstå till kommande inlägg…

Björn_T-shirt_2

På återhörande!

/Björn ”BG” Gunnarsson