Björn Gunnarsson

13332806_10156898234790545_2853297744745534613_n

Det är RIKTIGT stora saker på gång när det gäller mitt deltagande på Isle of Man nästa år!!!

Det jobbas hårt i kulisserna med satsningen inför TT 2017 kan jag skvallra om och på pappret ser det nästan overkligt bra ut. En del arbete återstår dock innan jag känner mig mogen att presentera satsningen i sin helhet genom de officiella kanalerna med maskinmaterial och vilka team jag ska tävla för, men däremot kan jag offentliggöra en annan glad nyhet idag.

Det gäller BG-supporterresan till Isle of Man som kommer att genomföras för fjärde gången nästa år. Intresset har ökat för varje år och det kan väl inte tolkas på annat sätt än att jag och framför allt min reseledare Peter måste ha gjort något rätt under de tidigare resorna. Inspirerande tycker vi!

Faktum är att de 50 platserna som vi kunnat erbjuda inför 2017 i stort sett redan var tingade innan årets TT hunnit gå av stapeln. Alltså mer än ett år i förväg. Häftigt, eller hur? Det födde tankar på att försöka utöka resan ytterligare men de största begränsningarna har legat i att få tag i hotellrum och ett större flygplan. Dessa hinder är nu undanröjda och därmed kan vi stolt presentera följande:

Till Isle of Man TT 2017 kommer vi kunna erbjuda 100 stycken BG-supportrar att flyga över och heja på plats på ön.

Supporterresan äger rum mellan datumen 1-10 juni och grundpriset (som inte är riktigt fastslaget på kronan ännu) kommer att hamna på ca. 20 000 kr. Ungefär som i år alltså.

En nyhet inför nästa år (som egentligen ska vara en omöjlighet) är att vi lyckats boka läktaren i Hillberry i syfte att inrätta en särskild BG-supporteravdelning under en av racedagarna. Ni som varit på ön vet att Hillberry är en av de mest spektakulära kurvorna längs med hela banan och ett av de ställen som ger den starkaste fartupplevelsen för åskådarna. Läktaren står dock på privat mark och är normalt sett inte bokningsbar. Ägaren tyckte emellertid att det lät som en kul idé och kommer att se till så att det finns tillgång till både förtäring och toalett för alla BG-supportrar.

Ni som åkte med oss i år känner även till att vi hade ett stort knippe enduroåkare med oss över till ön då det finns väldigt fina offroadmöjligheter för den som så önskar. Ytterligare en rolig grej inför 2017 kommer därför bli att vi lyckats utverka 10 stycken starttillstånd för våra svenska BG-supportrar för att få lov att delta i strandcross-tävlingarna som traditionsenligt hålls som kvällsunderhållning på Douglas Beach varje år under TT-veckorna. Tävlingarna är öppna för alla men internationell licens kommer att krävas och intresserade anmäler sig till extremenduroföraren Morgan Rosell som lovat ta på sig ansvaret som lagkapten för BG-gänget.

Förutom ovanstående har vi en del ytterligare jippon på gång som vi dock väntar lite med att avslöja tills senare i höst. Grunderna från tidigare resor finns så klart kvar med guidad busstur runt banan med mig för alla som önskar m.m. Eftersom det blev succé med upplägget att köra över en trailer med hälften av deltagarnas egna motorcyklar att disponera på ön så kommer vi försöka oss på något liknande även nästa år.

Observera att vi redan har fått in drygt 70 förhandsanmälningar till den här resan så alla som går i tankar om att följa med till Isle of man TT 2017 bör därför snarast skicka in en egen förhandsanmälan med sina kontaktuppgifter till:
peterportimao@gmail.com

Inom någon månad kommer vi att anslå alla nödvändiga detaljer kring resan med exakta kostnadsberäkningar m.m. och då kommer även alla intresserade att ombedjas inkomma med en delbetalning på 3000 kr för att bekräfta sin anmälan.

Dela och sprid gärna denna information till alla som ni känner och som kan tänkas vara intresserade.

På återhörande!
/Björn