Björn Gunnarsson

BILDTEXT: ”Bilden är tagen för ett dygn sedan. Egentligen är vi bara halvvägs i byggnationen, men inför mässan har Tomas, Rasmus och Ulf gjort ett fantastiskt jobb med att färdigställa designen. Så fort mässan är slut ska hojen dock isär igen för att under det glänsande skalet montera div. elektronik, 24 liters-tank m.m. Besök oss i BMW:s monter så berättar vi mer…”

Till helgen är det äntligen dags för vinterns stora svenska motorcykelhändelse, nämligen den årliga MC-mässan som vartannat år hålls i Göteborg och vartannat i Stockholm. I år är det Stockholmsmässans tur att stå värd i Älvsjö och man räknar med att 50000-60000 MC-intresserade besökare ska hitta dit.

Själv har jag blivit ombedd att visa upp mitt nya Isle of Man-vapen, en BMW S1000RR, i BMW Sverige AB:s monter A24:33 för alla intresserade. Personligen har jag sett fram emot detta under flera månader eftersom det är så otroligt givande att få dela med sig av sina upplevelser och erfarenheter från Isle of Man till alla nyfikna. Jag talar av erfarenhet eftersom det blir femte året i rad för min del som jag medverkar på mässan. När jag började med detta kunde jag inte drömma om vilket stort svenskt intresse det finns för den lilla ön i Irländska sjön och racingen som pågått där sedan 1907. Dessutom tycks ju intresset växa lavinartat för varje år.

Dessvärre kommer jag inte att kunna vara på plats under torsdagen, den första mässdagen, men kommer i gengäld att befinna mig på mässan under samtliga övriga timmar som mässan håller öppet fredag-söndag.

Förutom att för första gång visa upp vår S1000RR i publika sammanhang har vi inväntat mässan för lanseringen av designen på årets BG T-shirt som ser lite annorlunda ut än tidigare. Dessa trycks på beställning och det kommer att finns möjlighet att välja storlek och beställa på plats av mig. Ni som inte besöker mässan i år kommer att få all info om hur man går till väga för att beställa under nästa vecka.

BMW har annars gett mig fria händer vilket betyder att jag kommer att visa lite film från mina körningar på ön, ta med mig div. turistbroschyrer och ägna mig åt att svara på alla former av frågor kring vårt BMW-bygge, TT-racingen och Isle of Man som turist-ö. Därför vill jag nu passa på att rikta en uppmaning till er alla att faktiskt våga ta klivet fram och hälsa på hos oss i montern istället för att bara glida förbi på avstånd och försiktigt snegla under lugg…  Inga frågor är för små eller konstiga. Vi berättar om allt från hur man konverterar en BMW till Isle of Man-racer, till vilka sevärdheter man inte får missa som gäst på Ön. Till min hjälp under alla tre dagar kommer jag att ha Tomas som är en av mina mekaniker i teamet. Hoppas ni härmed har förstått att varje besökare som kommer fram för att skaka hand eller ge oss en ryggdunk under mässan kommer att ge oss ytterligare energi i allt arbete som måste göras under våren inför sommarens TT-äventyr. Det kommer vi att behöva!

Väl mött till helgen!

På återhörande!
/Björn

MC MÄSSAN, 26-29 januari 2017
ÖPPETTIDER
Torsdag 10-20
Fredag 10-20
Lördag 9-19
Söndag 10-17