Kalender

30 Sep 2017

3D framtidens renoveringsteknik?

Ny & gammal teknik i LITO motor. Föreläsning av Ralf Arvidsson kl.13.30!

Lito fabriken i Helsingborg planerade att bli världsmästare i motocross än en gång i mitten på 1960-talet. En ny avancerad motor togs fram som man trodde skulle ta dem till pallplats. Enbart fem motorer byggdes.

Ralf Arvidsson berättar historien. Vi får även se hur en Lito utställningsmotor har skapats med hjälp av både ny och gammal teknik. Ralf förklarar hur dagens 3D teknik kunde utnyttjas för att bygga ihop en motor av några få reservdelar. Kan 3D printning i framtiden vara ett sätt för att renovera gamla motorcyklar?

Anmäl dig gärna till info@mc-collection.com så är du garanterad en sittplats.

Vi öppnar kl.11.00. Lunchmackor, hembakt fika och kaffe finns. Entré 130 kr (årskort gäller ej).

Välkomna!

 

7 Okt 2017

Lördagsguidningarna tillbaka den 7/10

Den 7 oktober drar de guidade visningarna igång igen efter sommaruppehållet. 12.30 står vår guide redo i receptionen att ta er på en tur genom utställningen. Den enda kostnaden är entréavgiften.

12 Okt 2017

Filmkväll – Lawrence of Arabia

Inläpp från 17.00 och sedan introduktion av Lawrencekännaren Göran Ahlberg kl. 19. Filmstart 19.30.

Pris: 115kr för föredrag & film, popcorn ingår.
Mingelmat & fika säljs i kaféet. Bar finns.

Föranmälan krävs: info@mc-collection.com

×

Boka MC-Collection

MC Collections lokaler passar utmärkt för att förhöja upplevelsen vid olika evenemang. Här kan du och dina gäster fascineras av en spännande och exklusiv samling av motorcyklar i en unik miljö. Vi skräddarsyr ditt evenemang för både små och stora grupper. Boka in ett mindre möte eller en sittande middag för upptill 65 personer. Möten och mingel går att arrangera för upp till 300 personer. Vi bokar gärna in en guidad visning av samlingen i samband med ditt evenemang om så önskas. Kontakta oss för mer information. info@mc-collection.com 08-35 07 07

Kontakta oss