Kalender

15 Feb 2018

Rusch- drömmarnas moped-ny temautställning

Under en perioden 15 februari -7 april finns drömmarnas moped Rusch på MC Collection. I en specialutställning står det ett antal Rusch i vårt galleri.
Två bröder, en verkstad och grym känsla för former. Så skapades mopeden Rusch. Trots att bara 1 500 tillverkades på över 20 år, satte Rusch trenden för hur moppar skulle se ut. Välkomna.

15 Mar 2018

Föredrag om Ruschmopeder -författare Jan Malmstedt berättar

Välkomna till MC Collection idag torsdag 18.30.
Två fd anställda hos Östholms motorverkstad berättar minnen från hur det var att bygga Rusch-mopeder, Jan Malmstedt som jobbade där två somrar i början på 1950-talet och Sture Berg som jobbade i flera år senare på 1950-talet. Dessutom får vi som gäst Anne Almqvist, Sven Östholms dotterdotter som bodde i Sven Östholms villa i Spånga. Hon berättar minnen av sin arbetsmyra till morfar.
Det blir en unik chans att ”hälsa på” hos Östholms motorverkstad, Klara Norra kyrkogata. Varmt välkommen.Inträde vuxen 130 kr pensionär 100 kr, årskort gäller. MC Collection har öppet 11-16 samt 17.30-20.00 fika, kaffe o mackor finns i cafeet.

×

Boka MC-Collection

MC Collections lokaler passar utmärkt för att förhöja upplevelsen vid olika evenemang. Här kan du och dina gäster fascineras av en spännande och exklusiv samling av motorcyklar i en unik miljö. Vi skräddarsyr ditt evenemang för både små och stora grupper. Boka in ett mindre möte eller en sittande middag för upptill 65 personer. Möten och mingel går att arrangera för upp till 300 personer. Vi bokar gärna in en guidad visning av samlingen i samband med ditt evenemang om så önskas. Kontakta oss för mer information. info@mc-collection.com 08-35 07 07

Kontakta oss