Om MC Collection

Välkommen till MC Collection

MC Collection är en privat samling motorcyklar inriktad på att visa motorcykeln ur ett design-, konst- och tekniskt perspektiv. Här får alla motorcykelentusiaster på nära håll studera motorcyklar och hur de har utvecklats under mer än 100 år.

Vi betraktar motorcykeln som ett samtida konstverk och en mekanisk skulptur. Designen är konstverkens språk och uttryck som lyfter fram skönheten i linjer, form och färg, medan tekniken speglar utvecklingen i samhället.

Vår samling är unik och består av fler än 400 motorcyklar, från 1894 till idag. I utställningen visar vi nu 135 motorcyklar. Varje år visas separata utställningar som lyfter fram olika teman ur motorcykelns historia. Vi bjuder in föreläsare och under sommarhalvåret arrangerar vi fordonsträffar.

Initiativtagare till MC Collection är motorcykelentusiasten Christer R Christensson som tillsammans med motorcykelhistorikern Ove Johansson ställer ut sina privata samlingar.

Vänförening

MC Collection har en vänförening som träffas vid vår utställning i Edsvik, Sollentuna, med jämna mellanrum. Vänföreningen är en viktig del av MC Collections verksamhet. Det är vänföreningens medlemmar som håller i våra guidade visningar, fordonsträffar och är medarrangörer vid olika events.

Vill du vara med? Maila: info@mc-collection.com eller ring 08-35 07 07.

Tillgänglighet

MC Collection är tillgängligt för rörelsehindrade i alla publika områden.
Hiss och handikapptoalett finns. Ledsagare och assistent går in gratis på utställningen.
Ledhundar är tillåtna men inga andra djur.

Tävlingar för barn!

Alla barn som besöker MC Collection kan delta i våra skattjakter och vinna priser. Vi har något för både små och stora barn!

Övriga tider

Önskar ni komma andra tider än ordinarie öppettider går det också bra, kontakta oss för prisuppgifter. Guidning vid övriga tider går att förbokas. Det gör du genom att maila till info@mc-collection.com eller ringa oss på 08-35 07 07. Boka gärna en vecka innan ert besök.

Christer R Christensson

Här kan du höra Christer R Christensson berätta om
MC Collections historia.

Besök bloggen

×

Boka MC-Collection

MC Collections lokaler passar utmärkt för att förhöja upplevelsen vid olika evenemang. Här kan du och dina gäster fascineras av en spännande och exklusiv samling av motorcyklar i en unik miljö. Vi skräddarsyr ditt evenemang för både små och stora grupper. Boka in ett mindre möte eller en sittande middag för upptill 65 personer. Möten och mingel går att arrangera för upp till 300 personer. Vi bokar gärna in en guidad visning av samlingen i samband med ditt evenemang om så önskas. Kontakta oss för mer information. info@mc-collection.com 08-35 07 07

Kontakta oss